Leven geven door kunst

Na een internationale carrière in antropologisch en sociologisch werk in onder meer Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Azië woont en werkt Mijpe sinds 2000 als beeldend kunstenaar in Nederland. Voor haar onderscheidend werk wordt Mijpe gewaardeerd door kunst specialisten en kunstliefhebbers wereldwijd. Ze won verschillende publieksprijzen en werd genomineerd voor Kunstenaar van het jaar. Zij exposeert regelmatig en past haar kennis en kunde tevens toe in individuele- en team coaching, en als kunst curator in diverse kunstprojecten.

Mijpe creëert, met haar eigen stijl, sterke abstracte composities in mixed media, acryl- en olieverf op linnen. Haar schilderijen worden gekenmerkt door een uiterlijke zeggingskracht, spontaniteit en diepe innerlijke gelaagdheid. De bezieling in het maken van kunst haalt ze uit haar leven, uit muziek en ontmoetingen. Haar jarenlange verblijf bij indianenstammen in Noord- en Zuid-Amerika hebben inspiratie voor het leven gegeven. Ook het wonen met haar gezin in Bhutan, het laatste Tibetaans Boeddhistische koninkrijk in de Himalaya, heeft  haar liefde voor kunst en haar missie versterkt, namelijk het leven geven door middel van kunst. Kunst geeft leven.

Volgens kunst kenners en liefhebbers zijn de schilderijen van Mijpe puur en intens. Haar schilderijen zijn gewild en waardevol in de tijd. Het werk raakt diep, het is toegankelijk en ondoorgrondelijk tegelijk. Door gebruik te maken van unieke kleuren zoals verbrand asfalt, puur goud en zilver, is ze in staat om de donkere en heldere kant van het leven weer te geven. Met een ongekende diversiteit aan kenmerken: passie, liefde, vreugde, verlangen, vrijheid en schoonheid boven rouw en het overwinnen van de ruigheid van het leven.